2022-02-18
拾味系其中一间我最钟意既刀削面店,今次初访中环分店,质素一样咁好🥰中环店环境宽敞,用电话落单好方便,唯一要留意既系坐得太入既话电话讯号会好差😂😂猪颈肉热拌刀削面($60)平时食刀削面食开热汤,今日第一次试热拌版!一上枱见到真心惊喜,猪颈肉排得劲整齐,铺得靓之余仲有成10块咁多😱猪颈肉煎得好香,表面有少少脆口但肉质软稔。热拌面跟四川担担酱,有蒜香但唔算太辣,酱汁足够捞哂成个面几惹味!刀削面每条削成差不多厚度,口感会比配热汤时烟韧,而且份量多到连大食面控如我都食唔哂,细食女士们可以分定d俾朋友都得😂麻辣鱼腐另外一个真心推介♥️平时我会配汤面嗌,今次第一次嗌小食份量原来都唔少,重点系面头铺得满满既蒜粒同埋辣椒酱,无论就咁食定捞落面度都好好味,重口味人士必试🔥
麻辣鱼腐