2023-09-30
呢间位于中环苏豪区嘅呢间意大利餐厅一直都系我bookmark嘅餐厅list入面,呢晚终于有机会带👦🏻嚟食!餐厅细细间,店员都系外国人,全部都好nice🥰🌟𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐨𝐩𝐩𝐞𝐝 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐢𝐜𝐞 $𝟏𝟖𝟖就系为咗呢个日式烧牛肉盖饭而嚟!😍💗果然冇令我失望🤭面头铺满咗粉红色嘅烧牛肉,烧牛肉份量好慷慨,都有成8-9片🥰厚度偏薄身,但食落肉质好软嫩,而且牛肉味超浓!😍捞埋中间嘅腌蛋黄同餐厅秘制芥末酱汁一齐食真系好惹味😍而且更带出牛肉嘅香😋底下系粒粒分明嘅珍珠米,每粒都占满牛油香同酱汁,连我呢啲唔钟意食饭嘅人都食极唔停😛不过饭嘅份量偏少,男仔未必够饱~🌟𝐁𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤𝐬 $𝟐𝟐𝟖另外叫咗一份炖牛面颊肉😚牛面颊肉真系炖得好够,肉质一拮就散,食落去超级软腍,而且连埋啖啖胶质真系有入口即溶嘅感觉🥰牛面颊肉上面有覆盆子,味道酸酸甜甜,解腻之余味道更丰富☺️最底有椰菜花蓉,取代薯蓉,感觉更清爽同健康🤓🌟𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐅𝐢𝐳𝐳🫐 $𝟓𝟓呢杯Mocktail好精致✨面头有花瓣,闻落好香花味🥰加入咗蓝莓🫐、菠萝🍍、柠檬🍋同蛋白,饮落好Fresh又唔会太甜,完全冇
🌟𝐁𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤𝐬 $𝟐𝟐𝟖
🌟𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐅𝐢𝐳𝐳🫐 $𝟓𝟓
呢杯Mocktail好精致✨面头有花瓣,闻落好香花味🥰加入咗蓝莓🫐、菠萝🍍、柠檬🍋同蛋白,饮落好Fresh又唔会太甜,完全冇糖浆嘅假甜味😛几钟意!