2024-07-04
呢次系二访中环兰桂坊对面嘅呢间意大利餐厅,上一次嚟系食晚餐,呢排知道佢周末出咗一个几抵食嘅Brunch就决定同朋友嚟试下☺️餐厅环境真心好靓好chill🥰早午餐以自助形式供应环球海鲜冷盘、生蚝吧、意式开胃前菜、沙律、意式薄饼、各款即制意粉同意式经典烤肉,全部都系意藉总厨以正宗意大利方式烹调㗎🥘每人仲可以包一杯Champagne🥂🌟意式周末悠闲早午餐 $488/pp✨海鲜冷盘及生蚝吧🦪有油甘鱼、吞拿鱼他他、烟熏三文鱼、生牛肉片、任食生蚝等😋个人认为油甘鱼同生蚝都几高质🥰生蚝虽然细细只,但一啲都唔腥,而且都几creamy!✨意式前菜及沙律🥗有好多款意式沙律同芝士😍😆真心每一款简单得来都劲好食!🥹仲要有我最爱嘅鹰嘴豆泥🤤✨意式火腿🥓有唔同款嘅意式火腿,最特别系佢可以配好多款唔同嘅芝士🧀个人觉得松露芝士好好食,而且唔系度度都有😝Encore咗好几转!✨熟食🥘除咗自助供应嘅熟食,如芝士焗茄子千层同炉鱼,仲有即制意粉、烧牛肉同烧鸡🥰厨师会即场煮意大利阔条面,都真系几有诚意🤣不过烧牛肉同烧鸡就麻麻地~肉质偏干✨甜品🍰甜品控一定会钟意😈唔单止可以任食Tiramisu,仲有几香滑嘅焦糖炖蛋、Opera c
🌟意式周末悠闲早午餐 $488/pp
✨海鲜冷盘及生蚝吧🦪
✨意式前菜及沙律🥗
✨意式火腿🥓
✨熟食🥘
✨甜品🍰
甜品控一定会钟意😈唔单止可以任食Tiramisu,仲有几香滑嘅焦糖炖蛋、Opera cake同各款批‼️仲有朱古力喷泉可以点水果食😚