2021-04-26
难得系中环巧遇友人,晚饭前就嚟个即兴tea先~Café走可爱风,一入门口就见到好多云同kawaii嘅摆设,令人心情放松。可能我地差唔多五点先去到所以咁啱遇上café中场休息嚟时间,order左野食等左45分钟先到,不过唔紧要,好让我同朋友吹吹水,系café享受一下慢活嘅节奏~海盐麻糬窝夫配雪糕有成六块waffle咁多好震撼!Waffle好松好香,同云呢拿雪糕系绝配,如果Waffle裹面再多d麻糬就prefect!伯爵茶戚风蛋糕(黑糖忌廉)个样好诱人,黑糖忌廉上面仲撒上粉红嘅玫瑰花!戚风蛋糕嘅口感轻盈,空气感十足,令人忍唔住一啖接一啖咁食哂佢~仲有Green Tea Latte 同 跟窝夫set加配 Earl Grey Latte!好满足哟~
难得系中环巧遇友人,晚饭前就嚟个即兴tea先~