2024-09-16 1865 浏览
星期五晚夜左收工,就系中环附近揾下边间收得夜既医医肚,就比我揾到呢间满满食堂~我地入去餐厅果阵时大约8:30左右,唔洗等位可以直入,入到去见人流都唔算多,都系得四五枱客,所以我地可以拣坐边都得~坐底无耐我地就叫野食,我地当晚唔算话好肚饿,所以两个人净系叫左个棒棒鸡豚骨汤拉面,铁板烧套餐包括有烧生蚝4只,烧带子3粒,烧牛扒(100g)同跟餐有个细细既咖哩饭,最后加多个黑蒜油汤煮青口~佢个铁板烧套餐系包埋沙律前菜任食,所以我地系主菜黎之前就食下佢d前菜打下底先~佢d前菜包括有泡菜,腌芽菜同青瓜,泡菜同腌芽菜个人觉得都唔错几入味,但青瓜就略嫌逊色左d, 味道偏淡,比较一般。食完前菜无耐佢个铁板烧套餐跟埋个咖哩饭就黎嘞。见佢d生蚝同带子都几靓仔,所以我地一开波就烧左生蚝同带子试试佢先,但因为生蚝同带子会出水嘅关系,佢个铁板好快就已经唔够热,啲蚝同带子烧到半熟就已经要换过另一块新嘅铁板,都换咗块新既铁板之后佢嘅热力都只系够烧埋剩低半熟嘅生蚝同带子,到我哋食牛扒𠮶阵时又要换过块新嘅铁板,呢个位相当麻烦,加上将啲嘢食咁样转来转去,完全烧唔到我哋想要嘅效果,味道口感当然欠奉,所以下次再嚟都未必再试佢个

坐底无耐我地就叫野食,我地当晚唔算话好肚饿,所以两个人净系叫左个棒棒鸡豚骨汤拉面,铁板烧套餐包括有烧生蚝4只,烧带子3粒,烧牛扒(100g)同跟餐有个细细既咖哩饭,最后加多个黑蒜油汤煮青口~佢个铁板烧套餐系包埋沙律前菜任食,所以我地系主菜黎之前就食下佢d前菜打下底先~佢d前菜包括有泡菜,腌芽菜同青瓜,泡菜同腌芽菜个人觉得都唔错几入味,但青瓜就略嫌逊色左d, 味道偏淡,比较一般。食完前菜无耐佢个铁板烧套餐跟埋个咖哩饭就黎嘞。见佢d生蚝同带子都几靓仔,所以我地一开波就烧左生蚝同带子试试佢先,但因为生蚝同带子会出水嘅关系,佢个铁板好快就已经唔够热,啲蚝同带子烧到半熟就已经要换过另一块新嘅铁板,都换咗块新既铁板之后佢嘅热力都只系够烧埋剩低半熟嘅生蚝同带子,到我哋食牛扒𠮶阵时又要换过块新嘅铁板,呢个位相当麻烦,加上将啲嘢食咁样转来转去,完全烧唔到我哋想要嘅效果,味道口感当然欠奉,所以下次再嚟都未必再试佢个铁板烧套餐👎🏼👎🏼

除左佢个铁板烧之外,佢个咖哩饭同拉面味道都唔错既,咖哩饭既咖哩系甜咖喱,啱晒我哋口味,拉面嘅辣度都好适中,整体感觉唔错,唯一要提既系餐厅冷气开太大,d野食好快就冻晒🙈🙈 最后就系佢个黑蒜油汤煮青口,呢个有惊喜,首先$38黎讲份量算几多,唔会话得几只好快就食完果d,另外就系佢个汤底好重黑蒜油味,我地一致都认为好好食,本身想追加叫多个,点知佢9:30已经last order,咁就唯有下次再食啦😌

总括黎讲佢食物水平属一般之上,加上佢价钱真系好平好抵食,两个人埋单都系$250有找,晚餐黎讲性价比极高,值得一试👍🏻
黑蒜油汤煮青口
棒棒鸡辛辣豚骨汤拉面