2020-12-24 504 浏览
「泰式凤尾虾炒金边粉」相比好多地方嘅金边粉,佢嘅配菜份量令我好满意。凤尾虾有三大只,其他配菜如:花生、芽菜、鸡蛋、豆腐等等都不少。味道不会太咸或者太淡,卖相都好吸引。对于我比较细食嘅女士,整碟金边粉嘅份量很多,呢个价钱好抵食。「越式凉拌猪扒捞檬」好多餐厅提供嘅檬粉都是冻的,依间餐厅嘅檬粉仲系热辣辣。上菜时,服务员更细心提醒我哋,捞檬粉嘅酸汁使用方法,提醒我哋要搅匀才倒出,点样食会好味啲。这点令我好欣赏👍🏻 猪扒不会炸到油淋淋或干争争,猪扒和配菜分量满意,不欺场。味道不错。「椰汁珍多冰」&「椰汁红豆冰」真系椰汁👍🏻 唔系椰粉沟水。红豆冰甜度适中。好意外,埋单时发现有九折,原来而家做紧抗疫推广,午市有9折。下午茶时段, lunch set更加有8折。经济不景,发现好多餐厅都将货就价,份量减少之余,更加会选择次等材料煮食。但呢间餐厅依然坚持诚信,真材实料,没有欺诈。实在令我感动。我会再帮衬。👍🏻👍🏻👍🏻 香港人,加油💪🏻💪🏻💪🏻
「泰式凤尾虾炒金边粉」

「越式凉拌猪扒捞檬」

「椰汁珍多冰」&「椰汁红豆冰」
真系椰汁👍🏻 唔系椰粉沟水。红豆冰甜度适中。

越式凉拌猪扒捞
泰式凤尾虾炒金边粉