2020-06-05
SOHO嘅餐厅大部份都会俾人一种高级又贵嘅感觉,但mos bros喺楼梯转角下截然不同。分量充足价钱亦不太贵,自然成为我同喺中环返工嘅男朋友晚饭拍拖胜地🥰Chicken Parmesan将鸡胸肉拍扁加上芝士粉炸香,然后再加入茄蓉和芝士一起再焗,成为这道超美味的菜。鸡肉仍然非常juicy,加上酸甜的蕃茄,一点也不觉得漏!下面的配菜有小甘笋,意大利黄瓜等等,煎新薯也十分好食 Spaghetti Vongole又一我同男友的必食推荐!虽然价钱不平,但有满满的蚬!而且肉厚鲜甜同白酒汁好夹,意粉煮得刚刚好 al dente,仲有少少咬口。除咗食物,都好推荐大家八点前嚟食饭,因为The Happy Hour位真系好抵!大部份嘅红白酒都只系$50-70 per glass,店员仲好号可以俾我八点前叫定饮完一杯再上👍🏼👍🏼 Tiramisu手指饼干浸满Kahlúa咖啡酒香气扑鼻,系我偏爱够湿润的style。甜度亦刚刚好,为今晚作完美的总结。提提大家,怕热嘅朋友记得book定位,因为娘亲 indoor 加埋大概得20个位。outdoor会有风扇,但夏天都会比较热。
Chicken Parmesan
Spaghetti Vongole