邪恶指数: 🐽🐽🐽好食指数: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️第一次po日本餐厅当然要介绍好嘢啦💁🏻‍♀️中环其实好多日本餐厅,不过通常都偏贵而食物质素或份量都可能一般。今次我就试左呢间樱花日本料理嘅lunch omakase:⭕️12件寿司盛,整体性价比极高,用料新鲜👍🏻 相剩系show左最正𠮶啲,而一试难忘嘅绝对系银鳕鱼寿司!出面最常见就当然系西京烧银鳕鱼,真系好少见有刺身寿司所以都系第一次食。睇落(图左中)虽然好似无乜特别,但食落肥美鲜甜,质感结实得嚟又好爽口🤤 ⭕️除咗寿司,头盘有沙律、鳕鱼片、茶碗蒸,食完寿司再有一碗鱼生粒(配左一个酸酸甜甜嘅汁几清新解腻)、乌冬同雪糕,点会唔饱呢🙌🏻以$390食到一个咁满足咁多正野嘅omakase - 值㖞😌 环境又坐得舒服,师傅服务细心又好倾,真系抵推介俾大家,尤其是返中环嘅朋友们!记得订bar枱享受个omakase experience 呀。p.s. 我系揾左良师傅 - 虽然睇落好后生,但系经验丰富,好nice好倾好knowledgeable,钟意佢嘅幽默感😆
邪恶指数: 🐽🐽🐽