2019-12-04
面嘅配料系可以自由配搭,好似车仔面咁自己拣。分别有:金不换、洋葱、芫茜、香葱、炸蒜及芽菜。一上枱,我先饮左啖汤底…真心要赞一赞个汤底﹗汤底系简单但又好特别嘅牛肉汤😍唔好谂住简单就等于普通,往往越简单先越难做得好。一饮就知汤汁唔系味精汤,浓浓嘅牛肉味,应该系用左好多心机同时间先煲到,加上咁清澈嘅颜色,应该系好仔细咁滤过先拎黎做汤底👍🏻看似简简单单,原来内藏大大嘅心机呢﹗难怪差所有都系用呢个牛肉汤汤底😆至尊汤河:当中有牛栢叶、牛丸、牛柳片、牛腩、牛展、牛肺、扎肉,河粉同𩠌菜量都劲多,唔好话对女仔黎讲有几饱,就算男仔食晒都好鬼饱,份量差唔多等于平时粉面舖嘅2碗份量🤪生熟美国顶级牛肉配意大利脆玉瓜面:睇到牛肉嘅色泽已经同一般肥牛肉唔同级数﹗牛肉配埋牛肉汤,呢个配搭本身已经无得挑剔,呢次嘅牛仲要系好香牛肉味,食片牛肉再饮一啖汤,无得顶呀﹗👍🏻👍🏻而意大利脆玉瓜面对我黎讲真系好特别,完完全全由脆玉瓜整成,一点啲淀粉质都无,不知不觉食左好多蔬菜😆好味、有口感又健康。我觉得值得推介比减肥嘅人,啱晒而家热话嘅低糖饮食🤗🤗秘制鸡翼﹕鸡翼炸得香脆,而餐厅秘制嘅酱汁酸酸甜甜甜,挂系脆卜卜嘅鸡皮上边,正呀﹗青柠
青柠梳打﹕青柠梳打唔系预先冲好,而系一杯青柠汁加冰,另上一支梳打气水。玻璃樽嘅梳打气水真系好够气﹗正🤩