2018-01-01
今日同朋友去中环购物,去CAFÉ HEA过一日。当晚经过摆花街见到patisserie mon cher ,友人话系大阪好出名,于是就买左两件CAKE番屋企同屋企人SHARE喇 ^_^外卖番屋企,外卖盒已经好似外国的名牌~打开盒,店员非常贴心,有埋干冰,就算天气热少少都唔惊今次ORDER左一件堂鸟卷同埋一件kitty milk mousse~咪以为中间好多CREAM就觉得会好油腻CREAM系用北海道新鲜生乳制作的奶油,完全不油腻,反而仲有淡淡的奶香。蛋卷就有微微的蛋香,吃起来松软但又扎实蛋糕卷同奶油的比例刚刚好,所以蛋卷不甜不腻,怪唔得咁多人都成条买黎食!真系想食完再食!另一个叫左milk mousse~ Kitty 是牛奶慕斯,奶味浓厚不甜腻!夹有薄薄一层士多啤梨酱,甜酸岩岩好!(要砌开kitty好残忍-_-)Patisserie Mon Cher 除左有蛋糕,仲有雪糕, 曲奇饼, 连咖啡都有~
外卖番屋企,外卖盒已经好似外国的名牌~
打开盒,店员非常贴心,有埋干冰,就算天气热少少都唔惊
咪以为中间好多CREAM就觉得会好油腻
蛋卷就有微微的蛋香,吃起来松软但又扎实
(要砌开kitty好残忍-_-)