2023-06-01 3191 浏览
近泥忙住搬office,好多时都只系好赶咁食餐lunch 又要返去汁手尾,去咗一间叫做karui bento嘅日式健康外卖便当店,食嘢真系又几吾错!同同事试咗佢地嘅Grilled Salmon三文鱼便当同Beef Fillet杭椒牛柳便当,两款都好好食。佢地嘅便当卖相真系好吸引,而且两款便当都好丰富,有好多蔬菜同高质蛋白嘅肉类,食得好健康又有营养。三文鱼煎得啱啱好,唔会太老,肉质都好新鲜;牛柳都好好食! 炒上左杭椒嘅辣度,真系好开胃,香口,但系吾油腻!饭系红白米饭,唔会太软,自己觉得啱啱好,蔬菜都煮得刚刚好,保留住啲蔬菜嘅texture,而且有半个饭盒都系蔬菜,清爽又健康。食材方面都非常新鲜,三文鱼同牛柳都系好优质嘅肉,味道鲜美。价钱方面,以中环区嚟讲,价格算系好平,非常抵食。而且,外卖可以买番公司慢慢食,唔洗排队等太耐,真系好方便。私之觉得非常适合office族,下次又忙起上泥再去过

私之觉得非常适合office族,下次又忙起上泥再去过