2023-07-25
之前喺中环返工都唔识呢间餐厅,朋友带我黎呢度食brunch,呢日我地喺香港站交易广场出,行天桥再搭lift,之后再行多段路就去到,呢度装修几靓,感觉好舒服,星期日嘅午市中环,都几乎坐满客。呢度星期五六原来会开到凌晨3点,啱哂去完中环玩到好夜嘅朋友。餐牌都几多选择,我地都拣左阵先谂到,点餐前职员送上礼物,系茶叶同餐具,非常窝心。烤卡津鸡肉薯粒镬仔 细份($98)两个人食细份已经够哂,因为薯仔同芝士都好饱肚,薯味香,有啲似薯条切成一粒粒嘅口感,芝士味浓郁,应该用左几款芝士煮成,亦有拉丝口感,另外烤鸡都烤得香口,肉质柔软,呢个配搭好惹味。两个人食啱啱好。烟三文鱼牛油果炒蛋三文治($138)可以加10蚊转窝夫,亦都加左两条肠仔(+26),烟三文鱼同牛油果份量好多,而且呢个组合好夹,烟三文鱼好香,牛油果好新鲜同柔软,蕃茄仔同沙律菜好清新。窝夫都几好食,亦松软。鸡蛋亦可以拣唔同煮法,我地就拣左水波蛋。餐厅会提供水比客人,系薄荷叶嘅水,带有清新嘅感觉,几好味。呢度嘅过滤咖啡可以无限添饮,下次约埋会饮咖啡嘅朋友黎试下。
烤卡津鸡肉薯粒镬仔 细份($98)
烟三文鱼牛油果炒蛋三文治($138)