2009-04-23
7个月纪念, 因为男友要食完再返公司, 唯有向交易广场附近食。之前食来食去IFC果几间, 唔想食西餐, 又唔想去食去正斗同CRYSTAL等餐死, 最后决定不如去THE SQUARE食个快既晚餐。THE SQUARE我食过两次, 都系TEAM LUNCH老细请, 印象中食个虾蛟都连个龙虾壳一齐上, 十分夸张。一心以为THE SQUARE都系做D包心翅肚既野, 小菜应该冇乜, 点解原来佢地有好多小菜, 价钱合理, 味道又几好, 仲要个环境唔迫唔洗等位仲有人唱埋LIVE BAND TIM!! 叫左两个汤, 一个例汤一个花胶东茹, 个例汤好浓好有味, 反而花胶汤就好清, 但都唔错。小菜叫左个牛柳粒, 牛肉几淋, 几香口。之后叫左我至爱既点心, 春卷!!! 估唔到佢晚市都有!! =) 佢地既春卷好大好多料, 而且个皮超脆, $60蚊唔洗真系必食!! 男友个口生左四粒飞知都忍唔住食左两条~~=P 之后再叫多碟豆浆豆苗, 够新鲜又唔油, 几好!!最后好饱都仲要叫多两个甜品~~^^下次放工想舒舒服服食小菜不妨考虑下THE SQUARE~~
最后好饱都仲要叫多两个甜品~~^^
下次放工想舒舒服服食小菜不妨考虑下THE SQUARE~~