好耐无同朋友饭聚啦!早两星期前book左位于中环既「Kanesaka HK」,我地今次拣咗Dinner Omakase $2980,食材新鲜又高质,食完已经即刻book定下一次!「茶碗蒸蛋」🍮 蒸蛋入面加入毛蟹、柚子皮,味道清香,无平时蒸蛋个种饱腻感,食落口感绵密蛋香中带点蟹味,又散发阵阵柑香💕喉黒海胆鱼子酱手卷 🍣🤤Kanesaka hk原创手卷!一试即刻同朋友对望,超满足超好食!长崎县喉黑加北海道海胆配鱼子酱,提味又增添口感,超正!👏🏻墨乌贼寿司 🍣🦑另一款亮点!用上福井县墨乌贼,中间加入少少芝麻增添香气,墨鱼上再放些少青柠汁,味道清新,墨鱼质地紧实易咬,食得出好新鲜!大拖罗寿司系压轴戏!真是令人一试难忘!食落浓浓拖罗香,鲜甜配香软米饭,好味到令人想再追加多一道!🤤「Kanesaka HK」嘅食物由师傅一款款系客人面前制作👍🏻期间仲可以同大厨交流一下💓 佢哋嘅手卷真系必试,听闻仲要系原创!如果想食正宗既omakase一定要试👏🏻👏🏻👏🏻

2024-09-19