2021-02-17
角落cafe以波希米亚风为招来,一直吸引不少人前来朝圣,差不多每星期都有朋友去打卡😂今次衬住情人节,我都去疯狂打卡先😛。。🔘 ALL DAY BREAKFAST | $138评分: 🌕🌕🌕🌑🌑评语: 全日早餐整体嚟讲比较普通,但胜在选择多多,同埋打卡一流。其中包括烟肉、德国肠、牛油果酱多士、薯饼、田园沙律、炒蛋同蕃茄。当中炒蛋同牛油果酱多士比较出色少少。炒蛋好滑身,唔会过老,牛油果酱好好味,但如果多士烘埋底会更为吸引。。。🔘 流心蛋卡邦尼意粉| $128评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 卡邦尼意粉比较杰身,主要靠流心蛋嘅蛋汁将意粉嘅口感提升,意粉有浓浓嘅卡邦尼味,而面头铺满烟肉粒同埋芝士碎,卖相同味道都十分出色。。。🔘 情人节限定Pancake | $138评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 情人节限定推出嘅甜品❤️ 上台时仲有干冰装饰,打卡一流,而Pancake上面亦可以自由选择写上任何字句。Pancake分两层,第一层红莓同蓝莓配上忌廉,第二层就有香蕉,配上蜜糖同雪糕食,味道非常夹。。。🔘 Strawberry Lychee Green Tea | $52评分: 🌕🌕🌕🌑🌑评语: 呢款士多啤梨荔枝绿茶
🔘 ALL DAY BREAKFAST | $138
评分: 🌕🌕🌕🌑🌑
🔘 流心蛋卡邦尼意粉| $128
🔘 情人节限定Pancake | $138
评分: 🌕🌕🌕🌑🌑
评语: 呢款士多啤梨荔枝绿茶比较失望,饮落唔太觉得有士多啤梨味道,只系面头有两三粒士多啤梨干然而。而荔枝味亦都不太突出,基本上最重嘅就系绿茶味。唯一要赞嘅就喺饮品嘅卖相,打卡系不错。
🔘 Rose Latte | $43
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
评语: 呢款玫瑰Latte好好饮!咖啡味香浓,口感都好幼滑。
🔻近期最hit嘅打卡cafe之一
🔻如果要窗口位置记得要预约呀