2023-08-18 76 浏览
今日👦🏻同妈妈👩🏻出去中环行街,行完攰攰地就去左「泰grill」食泰国菜🇹🇭。🌟青咖喱猪🐷呢个青咖喱具有浓郁既香料风味同微辣既口感,香料既层次感丰富,咖喱既辣度适中,唔会太过刺激;而猪肉既质地非常嫩滑,入口即溶,咖喱酱汁既浓稠度刚好适中,可以完美地包裹住猪肉同蔬菜。🌟泰式船面🍜泰式船面最主要特点系浓郁汤底同丰富既配料,汤底既口感都很顺滑,配料同汤底既味道互相配合。而最值得赞系牛肉用料上盛,口感嫩滑,牛味特浓;同埋炸猪皮炸得香脆,唔会好重油腻感。🌟海南鸡🐔海南鸡鸡肉极致嫩滑,鲜嫩多汁,入口即溶。最值得讲既系佢既鸡皮与鸡肉有啫喱,配上泰式酸辣酱简直系一流既享受😋。🌟泰式奶茶☕️泰式奶茶就不嬲都系以浓郁茶香同香浓奶味而闻名,呢杯泰式奶茶融合左茶叶香气同奶既浓郁,饮完有种舒适同放松既感觉。

🌟青咖喱猪🐷

🌟泰式船面🍜