2018-08-12
今日我又去接我男人收工喇,佢话会ot 一阵,咁我就施施然咁过去,今日口痕痕想食炸鸡,就同男人一路行一路揾下附近有冇,最后去到兰桂坊上面既呢间舖头唔算大,不过好在有两层,都唔怕要等得耐,上去二楼坐低睇到有个二人套餐,啲野食都系我想要既所以就来个套餐先,睇埋个main menu 有个出面冇咩见过既鸡软骨饺子,对于我呢个好鸡之人紧系要试埋啦上菜速度都几快,差不多一次过就上晒,最先来既系芝士薯条,薯条偏长同硬脆,表面洒满浓浓既香草芝士粉,好味到不断一条接一条紧随其后再来既系鸡软骨饺子,表面炸得香脆唔会㶶,咬落去有非常饱满既免治鸡软骨,成个饺子有超强既咬感,单食已经够好味,觉得腻既可以掂埋附上既甜酸酱咬住只饺子个时,个鱼串汤亦都上到来,呢个鱼串汤来得真合时,食完个薯条同饺子呢类煎炸野饮番个清清地既热汤,湿湿个咀真好,汤里面有金菇娃娃菜鱼糕串,加埋辣椒令到个汤有少许辣味,更开胃主菜终于泥喇,点左柠檬柚子炸鸡拼黄金咸蛋炸鸡,柠檬柚子味唔算太浓,但每一啖食到柚子既清香味,张柠檬片榨汁加上炸鸡令香味更加提升,至于黄金咸蛋炸鸡味道比较浓郁,未放到嘴边已经闻到浓浓既咸蛋香,钟意食咸蛋炸鱼片既一定要点呢个食下
主菜终于泥喇,点左柠檬柚子炸鸡拼黄金咸蛋炸鸡,柠檬柚子味唔算太浓,但每一啖食到柚子既清香味,张柠檬片榨汁加上炸鸡令香味更加提升,至于黄金咸蛋炸鸡味道比较浓郁,未放到嘴边已经闻到浓浓既咸蛋香,钟意食咸蛋炸鱼片既一定要点呢个食下,真系食过返寻味