2013-07-28 1569 浏览
真难以想像喺兰桂坊会有二百多元嘅牛扒2人晚餐,套餐包醒胃沙律,2个头盘,2主菜及2杯酒(星期1-3去,仲每人多1杯),但竟然在团购网上找到。当晚未够7时已到达,只见1枱外籍人士在把酒言欢,店内每枱都有1点1点嘅烛光,在旋律伴随之下感觉柔和舒适。系时候点菜了,前菜要咗香辣大虾及意大利水牛芝士伴巴马火腿片,主菜选马撒拉酱汁肉眼牛扒及意大利红酱海鲜烩饭,2杯香槟及红白酒各1。首先来碟醒胃黑醋汁沙律及香槟,我只可说我两对黑醋汁都不感兴。紧随著嘅系香辣大虾及芝士巴马火腿片,虾炸得脆脆,但虾身有“乸”过嘅味道,酱汁不太浓味,带有少许酸咪咪嘅味;而芝士巴马火腿片两者都不太香浓。慢慢吃慢慢影相,主菜到了,但牛扒来时变咗全熟,幸好不太靭,牛味不浓的它配上酱汁后味道还可以;意大利海鲜烩饭嘅𩠌不多,但都有两只青口及少粮海鲜粒,味道普通。果腹后捧著红白酒坐著坐著,来到live band表括演时间,原本感觉几正,但不知可来突然有大群嘅自由人惠顾,他们几乎遮盖整个舞台及掩盖那强劲嘅音乐。
2013-07-22
用餐优惠