2022-08-07
💬 见到最近多人去呢间打卡因为喺中环返工所以决定book平日lunch去一试店舖位置方便好容易就揾到装修简洁同埋因为唔算开咗好耐所以都干净企理$158 set lunch食日本嘢价钱喺中环唔算贵套餐除咗跟面豉汤同starter,都会包一个前菜,一个Classic手卷,再加一个Rollie手卷 另外都会包一杯绿茶 🍵🥑 Starter: avocado purée with deep fried lotus root个人唔太喜欢食莲藕但系因为炸咗所以好似薯片加埋牛油果酱觉得咁几好食🥟 Appetizer拣咗饺子味道唔错果汁都好香口但系饺子可以再煎脆啲🍣 Classic Handroll: minced toro + uni & tamago + uni 海胆需要另外加$48食材新鲜海胆都好鲜甜 但唔算系超惊喜🍣 Rollie Handroll: Ex- scallop & rainbow roll 比较有惊喜反而系带子,因为系seared有轻轻煮过所以味道更香,加埋三文鱼子两种味道好夹 本身两个classic Handroll 都tick咗要加海胆头两张图系未加,之后店员帮手叫厨房加返态
因为喺中环返工所以决定book平日lunch去一试
店舖位置方便好容易就揾到
装修简洁同埋因为唔算开咗好耐所以都干净企理
$158 set lunch食日本嘢价钱喺中环唔算贵
套餐除咗跟面豉汤同starter,
都会包一个前菜,一个Classic手卷,
再加一个Rollie手卷 另外都会包一杯绿茶 🍵
个人唔太喜欢食莲藕但系因为炸咗
所以好似薯片加埋牛油果酱觉得咁几好食
🥟 Appetizer拣咗饺子
味道唔错果汁都好香口
但系饺子可以再煎脆啲
海胆需要另外加$48
食材新鲜海胆都好鲜甜 但唔算系超惊喜
比较有惊喜反而系带子,因为系seared有轻轻煮过
所以味道更香,加埋三文鱼子两种味道好夹
头两张图系未加,之后店员帮手叫厨房加返
态度都好好同埋都好快处理好
🍰 最后加咗甜品
Matcha basque burnt cheesecake with red bean
cheese cake好食绿茶味唔会太苦
红豆够甜同埋个口感好好
口感适中唔会太淋亦都唔会太硬
💁🏻♀️ 个人觉得整体唔错
无论系食物,环境,定系服务态度都几好
食物同地方都系一个唔错嘅打卡餐厅
我哋大概12:30左右开始食,两点前离开
见到1:30之后都仲有食客陆陆续续嚟
所以建议订位会比较好
见到Menu晚餐食嘅嘢都差唔多,
相信lunch应该比晚餐抵食👍🏻