2024-09-27
之前已经食过,觉得好食,于是决定再次光临,同太太一齐去食饭。今次,我哋尝试佢哋嘅Dinner Omakase。俾实话讲,$2980真系物超所值,每款食材都讲究到极处👏🏻。唔得唔讲, 就系烧吞拿鱼骹。啲鱼肉真系有惊喜,眼见师傅专业嘅手势烧出满有层次嘅口感,肉汁渗出,再配以紫苏叶同萝卜蓉,真系真系好食到炸,完全震撼咗我啲味蕾👍🏻! 就嚟到煮蛸,呢个神奈川县产八爪鱼真系冇得输🐙,用甜酱油、味淋、同清酒慢煮,讲真,你想像到柔软度有几刚好?口感有几好? 真系想而家就想再试啦!茶碗蒸蛋就出奇嘅美味。佢用毛蟹同蒸蛋配搭,无一不合。特别加埋柚子皮,好有创意😲, 大赞Good👏🏻!原创嘅喉黒海胆鱼子酱手卷,啲鱼有个好听名字,叫喉黑既鱼油好丰富,配搭埋北海道海胆,喉黑鱼油+海胆嘅轻软,鱼子酱既点缀有惊喜。寿司部分,星级餐厅嘅味道,真系堪称一流。静冈县产金目鲷寿司,4月时间口感更嫩滑,配合寿司醋饭,香滑无比,余韵在口中回荡😋。春子鲷寿司,弹牙口感加上寿司饭味道更添风味,美味无底线🎉。同埋酱油渍赤身寿司,完美结束一餐。总结,Kanesaka Hong Kong作为一间顶级日料,实力好深,绝对值得推荐!视觉、味
视觉、味觉、心觉同感官都系100分☺️。而佢地亦会按照季节而转换menu,所以到时又要再试啦!!