2023-11-07 163 浏览
中环玩味Fusion菜🖤『何兰正 🔛自己好少出去中环区食野,今次特登嚟到位于中环嘅『何兰正』觅食下~😋一入到门口,已经感受到浓浓既港风结合西式味🤣仲有好多打卡位📸.介绍返野食先🙈首先饮品方面我哋叫咗⏬️『何兰正』特色既冬阴啡,顾名思义,系有冬阴功味嘅咖啡🤔呢一杯咖啡结合左甜酸苦辣🤯佢入面加咗辣椒,青柠,香茅,椰子水同埋柠檬叶☕️想挑战下味蕾既人可以试下😬另外,仲叫咗一杯云呢拿棕榈糖冰咖啡,呢杯真系好好饮🥰佢入面系用特浓嘅咖啡冰,喺你饮嘅时候再加上热牛奶,等佢慢慢溶再去饮,咖啡冰融入底层嘅云呢拿,真系特别推荐👍.喺头盘方面,我哋选择左松叶蟹薯蓉🦀薯蓉好幼滑,上面仲有好多松叶蟹肉🤗非常不错.主菜,我地叫左酸菜爆炒海虾球配北海道带子意粉🍜呢个意粉用咗鲣鱼牛油汁,同埋比较特别嘅系佢嘅意粉比较粗好有咬口,仲要配合埋酸菜🤨意外地配合好食另一个主菜就选择左葱烧龙趸石斑鱼汉堡包🍔佢嘅石斑鱼柳真系好巨型好大块,超级足料🤩入面仲加左飞鱼籽既千岛汁,大满足😋呢个汉堡包仲配有薯条🍟佢嘅薯条炸到热辣辣,上面仲加咗少少辣粉,好惹味❤️.呢到无论环境,定系嘢食方面,都十分好👍店员亦都好有礼貌,佢介绍佢哋每一样食物☺️ 十分
介绍返野食先🙈
首先饮品方面我哋叫咗⏬️
呢到无论环境,定系嘢食方面,都十分好👍店员亦都好有礼貌,佢介绍佢哋每一样食物☺️ 十分推荐朋友嚟呢度试吓💟
何兰正
地址:中环云咸街29号东方有色大厦2楼