2022-08-25
🍵宇治抹茶红豆梳乎厘🥞我真系好钟意食梳乎厘Pancakes,个空气感及软滑感真系要去餐厅先食到。轻柔空气感,淡淡蛋香及云呢拿味,松软恰到好处。抹茶控嘅我,已经被宇治抹茶红豆🫘深深吸引。梳乎厘配上抹茶忌廉,抹茶奶酱,抹茶crumbles,抹茶果冻,仲有黑蜜及三色丸子🍡,撞上大大粒软绵绵嘅红豆,非常match!!🐮芝士牛肉三文治配煎蛋🍳主食试左三文治,㶶边三文治配上㶶边太阳蛋,真系要慢慢整至得。芝士系cream cheese,味道较淡,做到拉丝又够creamy。牛肉系肉碎texture,食感一粒粒唔干又易咬,但唔系好浓牛肉味。另外配上新鲜蔬菜沙律🥗,有劲多羽衣甘蓝,最like like!!🍅辣蕃茄蟹肉扁意粉🦀Linguine 煮得刚刚好,烟韧又有口感。食落有啖啖蟹肉,意粉🍝酱系BB辣,但辣度刚好,配上酸甜蕃茄粒更带出蟹肉鲜甜味。☕️提拉米苏咖啡TiramisuCoffee🥄Topping系Tiramisu+手指饼,可以用匙羹食。搅匀之后咖啡就有Tiramisu嘅creamy奶味同少少甜味,有得食又有得饮。🍍盛夏冰凉菠萝梳打🍹有鲜味菠萝果蓉,加上soda water,非常清新解渴,唔会好似饮紧
🐮芝士牛肉三文治配煎蛋🍳
🍅辣蕃茄蟹肉扁意粉🦀
☕️提拉米苏咖啡TiramisuCoffee🥄
🍍盛夏冰凉菠萝梳打🍹
有鲜味菠萝果蓉,加上soda water,非常清新解渴,唔会好似饮紧糖水咁。