2019-09-19 176 浏览
一直都有听讲过呢间餐厅,但系冇黎试过。今次朋友终于订咗,佢lunch系有set嘅,有一个前菜+ 主菜 +甜品,嘢饮唔包嘅,饮水呢要加八蚊,价格大约$108 - 138 (再加一).佢前菜有青木瓜沙律,冬阴功汤或者其他汤拣嘅。我就拣咗木瓜沙律,但佢都几多辣椒,有d 太辣。主菜我叫咗一个青咖哩,可以配鸡牛猪或者系杂菜嘅,我拣咗鸡肉,唔系好多肉但系唔抹甜甜地,好味嘅。 但你睇图片都见到佢好奇怪,因为佢嘅饭系劲满,你食咖哩系要捞㗎ma,如果你将饭倒晒落咖哩又太浓味,因为你都见到啲咖哩系好多呀,但系你将咖喱倒落饭,饭个碗又唔够大wor. 所以佢应该畀另一个碗之类啰我觉得。仲有甜品系一个椰汁西米糕,细细件,我唔记得影相,味道都正正常常啦。最后环境方面,间嘢呢系几大嘅,但应该唔可能walk in, 今日weekday 去lunch 都几full,佢环境装修其实唔错嘅, 我哋咁啱仲有窗边位,不过一张枱同一张枱之间就比较近。