2023-11-04 1231 浏览
中环区本身唔会特别过嚟,一般都系工作先会经过,今日有活动喺附近,谂唔到食咩就食呢间。装修系西餐厅格调,但其实系canteen,西式canteen,餐牌都唔算贵,中环黎讲叫抵,当然对比旺角深水埗𠮶啲就无得比。款式望个名都感觉正路,唔会点伏,见到有个沙嗲安格斯西冷牛肉饭,就order左。呢度餐具同碗碟都系即弃,虽然系咁但依然有清洁姐姐执枱。浓郁沙嗲酱铺满晒成碟饭,最岩我重口味,食饭最惊系唔够汁捞呀!沙嗲系东南亚味道,有花生粒,好香而牛肉本身以为一大块扒,原来系切开一旧旧,牛肉味浓,有咬口(都有啲筋),至少值回票价,唔会俾茶记牛肉片算数~下次喺中环食饭嫌周围太贵,可以过去大会堂呢个canteen速战速决,不过lunch hour有定心理准备好多人,未必揾到位坐。

午餐