2024-12-20
平时去中环码头都系搭船过尖沙咀多,唔系今日同朋友喺海边散步,佢带咗我去Museum Cafe at Pier 8食lunch,都冇留意到观景台上边原来有一间咁特别嘅餐厅。呢间餐厅原来系非牟利机构,佢哋支持唔同能力同埋唔同国籍嘅员工。员工们个个都好友善,又有礼貌,会主动提供协助,成个用餐气氛都好温馨。餐厅有室内同室外,天气好嘅时候坐喺外面可以观赏摩天轮同埋维港景色,真系非常之chill。入面嘅环境都好有特色,有好多新进画家嘅画作放喺度寄卖,亦有一D小手作可以购买。食物方面以轻西餐为主,价钱非常相宜。一个set包括汤、墨西哥卷饼、饮品及甜品,总共都只系$155!🥣南瓜浓 - 真材实料,色泽金黄,入口绵密丝滑,香甜浓郁醇厚,每一口都暖胃更暖心。🌯鸡肉牛油果卷 - 鸡肉🍗嫩滑,牛油果🥑新鲜,加埋清新蔬菜添爽脆,一口下去,口感丰富有层次,营养美味全兼具。🌯烤啡菇蔬菜卷 - 令人惊喜!啡菇烤至香嫩又多汁,意大利青瓜🥒新鲜爽甜,仲有芝士🧀蕃茄🍅同埋生菜🥬,健康美味,素食者嘅佳选。🍫朱古力蛋糕 - 唔会太甜,朱古力味浓郁,店员仲细心地方我哋加热。
南瓜浓汤
鸡肉牛油果卷