2017-10-24 2228 浏览
听朋友仔讲中环有间食印度自助餐既餐厅几好味,今日去就去试一下! 门前接待员同厨师都系印度人黎,感觉上会几正宗~ 以88蚊一位既价钱,可以任食而且有饮品供应系呢个地区黎讲相当抵食,大约有8款咖哩同埋一啲印度较出名既小食,仲有2款甜品其中咖哩既款式都几特别,有比较小见既咖哩蛋,味道似紫菜既咖哩薯仔,杂豆同南瓜。当中杂豆比较辣,其他都系甜甜的南瓜拌印度饭味道好夹,鲜甜既南瓜配口感似米粉既饭真心唔错!有一款咖哩豆,好特别,口感似红豆,鲜甜而又唔辣,用以拌饭都好适合!好钟意食呢度既印度鸡件,红卜卜,好似干身,但系肉汁十足架!而味道亦好香浓,唔太好食鸡既我都食左好多旧! 推介呀~炸物方面有春卷,三角型既炸杂豆薯蓉同埋薯饼,干身,不油腻,个人比较钟意食佢既春卷,好松脆而唔会觉得好热气。 薯饼食落就比较粉粉,虽然薄身不过都易饱除左任食之外,小店仲提供饮品可以自由饮用,柠檬茶味道浓郁,茶味清香,比起港式既相对无咁甜甜品腔既我,点都会留肚试下个甜品啦!有甜汤丸,卖相好吸引,初时以为系用糯米粉造既,食落口原来系好似面包布甸,入面吸左好多蜜糖,个人觉得好甜, 但蜜糖味相当浓郁!另外一款就好似鸡蛋布甸同一丝丝好

当中杂豆比较辣,其他都系甜甜的
南瓜拌印度饭味道好夹,鲜甜既南瓜配口感似米粉既饭真心唔错!

薯饼食落就比较粉粉,虽然薄身不过都易饱

甜品腔既我,点都会留肚试下个甜品啦!

另外一款就好似鸡蛋布甸同一丝丝好似粉丝,原来系新款甜品,有练奶,鸡蛋,呢款无咁甜!好重蛋味,都几特别!

虽然款式唔算十分多,不过真心抵食同值得去试!
咁有质素既印度菜都好小见呀!
2017-10-17