2023-12-30
今日同屋企人一齐黎到中环,上网揾食咩好,比我地意外发掘到呢间米芝莲中菜厅,果然无令人失望,会再黎帮衬!我地坐低,即刻有员工招呼,上菜速度都快,餐厅员工很友善,有主动提及是日例汤款式同推介餐厅的招牌菜。当日晚饭时间,坐无虚席,好彩我地晚饭时间前已入座,如果唔系都无位了,建议朋友仔可以先同餐厅book台。我地点左例汤,汤料非常足够,员工会帮忙捞起汤渣,都已经一大碟,我地4个人每人仲饮到2碗添。我地首先试左佢既招牌凤梨生炒骨,甜甜酸酸的味道控制得刚好,不会太甜或太酸。即炸既甜炒骨值得加分。必点菜之一。另一款椒盐鲜鱿都好出色,脆卜卜金黄色,炸粉唔会同鱿鱼分离,香脆可口!小炒皇够晒火喉,虾仁、鱿鱼好大只。最后叫多碟咸鸡完成今晚美味的晚餐了。虽然叫咸鸡但系唔会死咸,送饭一流。临走仲有甜品添呀,正!
小炒皇够晒火喉,虾仁、鱿鱼好大只。
临走仲有甜品添呀,正!