2021-06-04
我好钟意食素 有朋友推荐我食呢间位于中环嘅素食餐厅 果然系推介错😆.• 𝘈𝘱𝘱𝘦𝘵𝘪𝘴𝘦𝘳𝘴 •▫️玫瑰叉烧 - $118 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢度最出名嘅应该非玫瑰叉烧莫属🌹一上枱𠮶阵已经闻到好香嘅玫瑰同埋烟勋味🤤仲要个攞盘好靓 叉烧上面铺咗啲开心果碎 隔离有一扫玫瑰酱同埋几块花瓣 唔讲仲以为自己食紧啲好精致嘅西餐🤣 唔好睇佢好似细细份咁 呢啲2个人系食唔晒㗎!! 佢食落个味系唔太似叉烧嘅 我会话系烧得好香口再加咗玫瑰露嘅面根👀但系真系好好食 黎呢度一定要试!!!.▫️ 水昌粉捞素翅配芝麻柚子酱 - $98 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻另一个前菜就嗌咗呢个水昌粉捞素翅 佢另外仲有个麻辣酱拣 不过我哋想fresh 啲就要咗芝麻柚子酱 真系好欣赏佢哋嘅摆盘😍 好靓咁plate起 食起嚟都开心啲 系视觉同埋味觉嘅享受🤩🤣 因为有水昌粉同埋素翅两样捞埋一齐 食落口感都几丰富 个芝麻酱因为留咗柚子 酸酸哋好开胃 呢个都几唔错👌🏻👌🏻.• 𝘔𝘢𝘪𝘯𝘴 •▫️君子炒饭 - $148 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我谂呢个都算系佢哋其中一个招牌菜 间野叫珺子然后呢个叫君子炒饭😂😂 其实佢系黑松露香蒜炒饭 入面有劲多款
• 𝘈𝘱𝘱𝘦𝘵𝘪𝘴𝘦𝘳𝘴 •
▫️玫瑰叉烧 - $118 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
▫️ 水昌粉捞素翅配芝麻柚子酱
- $98 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
• 𝘔𝘢𝘪𝘯𝘴 •
▫️君子炒饭 - $148 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
我谂呢个都算系佢哋其中一个招牌菜 间野叫珺子然后呢个叫君子炒饭😂😂 其实佢系黑松露香蒜炒饭 入面有劲多款菜同埋夏威夷果仁 食落劲多层次 佢份量好慷慨 啱晒几个人一齐happy share🥳
• 𝘝𝘦𝘳𝘥𝘪𝘤𝘵 •
呢间野我一定会encore 佢每一样野都好好食 而且好欣赏佢哋有花心思系摆盘到 plating好精致✨🥰 佢开系中环Wellington Place但系价钱一啲都唔贵 讲紧dinner人均$200 但系食得好饱 以素食餐厅黎讲真系好抵食 好想试埋其他野🤤🤤
• 𝘐𝘯𝘧𝘰 •
Meal : Dinner