2021-02-26
茶研主打素食,茶类种类都好多,啱晒一班茶控 🍵 cafe位置唔算多,但系个日去食个下午茶都唔算多人,另外佢用餐冇时限,都见到有唔少人食完野继续系到做嘢!/Spiced French Toast $78/我好钟意黎个French toast,cinnamon 味道好香浓,蓝莓同埋hibiscus yoghurt 酸酸地,加埋manuka honey 带出自然嘅甜味,成个French toast 唔会好heavy🍞 /Confetti Sliced Cake $42/黎个彩花乳酪蛋糕好少女心!面头铺满彩色花花真系好靓,蛋糕湿润,又系唔系好甜嘅一款甜品🌸 /Blue $68/饮品叫做一树梨花,因为有butterfly pea,成杯饮品颜色好靓💙其实整体黎讲我觉得佢味道淡左d,唔系好饮到有梨味,不过都饮到乌龙茶嘅香味嘅!性价比唔太高🤔/Hojicha $55/Hojicha 有惊喜,茶味香浓,佢用左100% plantbased 豆奶同埋杏仁奶,饮落感觉更加轻盈健康🥰整体黎讲,环境舒服,服务加分,staff 都好热心介绍每样嘢食同埋饮品👍🏻
/Spiced French Toast $78/
/Confetti Sliced Cake $42/