平时系中环食饭都只有午饭个一个小时,十分匆忙😮‍💨而假期黎到中环反而可以有另一种体验,好似今次黎到开业不久嘅「𝘐𝘕𝘛𝘐𝘔𝘌」, 系繁忙嘅都会之中又带点休闲舒适嘅感觉😌《 日式鳗鱼忌廉意大利饭 》 $178 4 / 5非常足料嘅意大利饭😛浓郁嘅忌廉令到饭好𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺,饭入面加咗大量菇同瓜粒,口感爽脆,不过好似配料多过饭咁好健康🤣 主角照烧鳗鱼块反而得表面个几片🥲 但系味道好香,充满鱼脂又弹牙🐟《 香煎西班牙栗饲黑毛猪扒配焦糖苹果香草烧汁薯蓉及沙律 》 $218 4.5 / 5黑毛猪扒咬落劲嫩滑,厚实得黎一啲膻味都无😋表层嘅焦糖苹果除咗美观之外,切片夹埋猪扒一齐食酸酸甜甜仲好夹!而底层嘅薯蓉索哂猪扒嘅精华,口感绵密而充满油香😝《 清甜苹果枇杷翠绿妍 》 $59 3.5 / 5饭后一杯苹果枇杷沙冰解暑一流🧊 初时入口似苹果绿茶沙冰,冰凉而且甜度适中,加咗枇杷仲有润喉嘅感觉😊 总括黎讲食物质素都有返咁上下,店舖仲设有楼上雅座,不过如果坐楼下环境都系近大街嘅缘故比较嘈吵;价钱方面,食物选项基本上都系$100起跳,以中环黎讲都尚算合理😊 ———————————————🏠环境舒适度:💛💛💛👅舔脷回

《 日式鳗鱼忌廉意大利饭 》 $178 4 / 5

《 清甜苹果枇杷翠绿妍 》 $59 3.5 / 5