2022-09-22
🇭🇰中环美式爆汁汉堡 | 好食但发生左小插曲🇭🇰 上次讲完中环平食 #foodxxe_中环 今次讲偏贵 但美味嘅餐厅😋系一间装修极之美式嘅餐厅 非常适合打卡🔥/🌟整体🌟✔️环境坐得舒服 适合打卡✔️野食相当高质 同行嘅人都赞不绝口🤔要预留多少少时间食 佢出菜较慢 似乎全店得两人帮手🤔发生左样小插曲 令我哋有少少不欢而散嘅感觉 下面会再讲详情💦/🍔Spicy Chicken Burger🍔 $108+1✔️#鸡排 热辣辣 脆卜卜 好juicy🤤✔️#芝士 好澎湃 令到成个#汉堡 更邪恶 好味评分:4.8/5/🍟Chilli Fries🍟 $58✔️薯条都系即叫即整 好香口😋✔️上面嘅沙律酱同肉碎滋润左啲#薯条 令到佢冇咁干 层次升华左🤔冇我想像中咁好特别 有少少挂住英国嘅dirty fries🥹评分:4/5/🔻我地发生左嘅小插曲🔻想问店员💁♂️比杯水我地🥸💁♂️:Do u want 4 bottles of water🥸:Yes plz@@下面由英文翻译成中文@@💁♂️:拎左四枝水黎 (未开)🥸:洗唔洗钱架 我地系想要4杯水 唔洗钱果啲💁♂️:要钱啊 你哋话要四枝水ma🥸:但我地唔系想要 要比钱嘅水
🌟整体🌟
🔻我地发生左嘅小插曲🔻
想问店员💁♂️比杯水我地🥸
🥸:Yes plz
@@下面由英文翻译成中文@@
💁♂️:拎左四枝水黎 (未开)
🥸:洗唔洗钱架 我地系想要4杯水 唔洗钱果啲
💁♂️:要钱啊 你哋话要四枝水ma
🥸:但我地唔系想要 要比钱嘅水啊 可唔可以退啊 我地都未开 又未饮
💁♂️:唔得啊 你落左单就要比钱 一系你加啲钱转野饮啊
🔥我明我哋可能一开始讲错 但我哋又未开枝水 掂都冇掂过 枝水仲系店员手上 点解唔可以退?你话野食整左就冇可能退姐🔥
最后 顶唔顺 叫左佢manager出黎 佢manager即刻话 oh 唔想要唔紧要 我退左佢未得😂😂😂😂😂走果阵都仲系觉得自己好似入左伏店咁 但应该系个店员冇经验挂~
回头指数:4.7/5 食物质素:4.8/5 性价比:4/5
环境:4.5/5