2024-11-27
📍何兰正味道:🌟🌟🌟🌟🌟超钟意呢间餐厅🍴每次嚟都一定会被佢啲菜式surprise🥰❶爆炒无激素鸡颈肉,法国鲜活BB青口樱花虾金不换炆日本稻庭乌冬,鲣鱼忌廉汁呢个系是日嘅pasta 每日都唔同✔️咁岩呢日就系鲣鱼忌廉汁鸡颈肉+青口乌冬🙆🏻♀️睇落唔系好相关嘅食材 但出符意外地夹🤟🏻乌冬就烟韧有口感 忌廉汁+鲣鱼 互相结合🦷再加上樱花虾 令到味道、口感更丰富 层次分明😈而鸡颈肉肉质食起上嚟爽口又柔嫩👄 BB青口 质地丰润 又鲜甜🐚呢个组合真系无嘢可以挑剔!😍❷川味烤西班牙黑毛猪肋骨,蒜蓉牛油煎日本刺身级带子 配黑蒜意大利茄茸肉汁炆本地薯仔 $178呢个ribs系我想像中大份好多🐖上枱嘅时候真系哗咗一声🐷带子有四粒咁多 摆左系猪肋骨上面 肉质鲜嫩弹牙🫶🏻黑毛猪肋骨 脂肪分布均匀 肉香浓郁 肉质软嫩👍🏻而配角薯仔 口感绵密 沾上茄茸一齐食 酸酸甜甜🍅❸鸡蛋仔窝夫配中式年糕香浓花生白朱古力忌廉,焦糖香蕉,云呢拿雪糕 $108呢个最吸引到我叫系因为有中式年糕呢部分haha😶🌫️年糕夹系鸡蛋仔中间 食落有啲似麻糬😽 烟烟韧韧 有啲红糖嘅味同时又𠮶会太甜🤙🏻再沾上雪糕一齐食 味道、层次即刻upgrade
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
超钟意呢间餐厅🍴
每次嚟都一定会被佢啲菜式surprise🥰
❶爆炒无激素鸡颈肉,法国鲜活BB青口
樱花虾金不换炆日本稻庭乌冬,鲣鱼忌廉汁
呢个系是日嘅pasta 每日都唔同✔️
咁岩呢日就系鲣鱼忌廉汁鸡颈肉+青口乌冬🙆🏻♀️
睇落唔系好相关嘅食材 但出符意外地夹🤟🏻
乌冬就烟韧有口感 忌廉汁+鲣鱼 互相结合🦷
再加上樱花虾 令到味道、口感更丰富 层次分明😈
而鸡颈肉肉质食起上嚟爽口又柔嫩👄
BB青口 质地丰润 又鲜甜🐚
呢个组合真系无嘢可以挑剔!😍
❷川味烤西班牙黑毛猪肋骨,蒜蓉牛油煎日本刺身级带子
配黑蒜意大利茄茸肉汁炆本地薯仔 $178
香浓花生白朱古力忌廉,焦糖香蕉,云呢拿雪糕 $108
呢个最吸引到我叫系因为有中式年糕呢部分haha😶🌫️
年糕夹系鸡蛋仔中间 食落有啲似麻糬😽
烟烟韧韧 有啲红糖嘅味同时又𠮶会太甜🤙🏻
再沾上雪糕一齐食 味道、层次即刻upgrade🆙🆙🆙
❹椰青龙井冷泡茶 $68
呢个组合感觉超健康💚
羽衣甘蓝带有淡淡的青蔬香气🥗
甜度岩岩好 口感呈奶油状的 非常顺滑🫦
🧑🏼🍳中环云咸街29号LKF29 2楼
#hkfoodie #foodiehk #hkblogger #blogger #中环 #中环美食 #香港美食 #中环好去处 #中环食咩好 #香港食咩好 #香港好去处 #美食推荐 #美食推介 #必食 #必食推介 #食好西 #相机食先 #打卡 #中上环 #港岛美食 #庆生 #生日饭 #酒吧餐厅 #fusion菜 #何兰正