2023-01-28
我以前返中环嘅时候,每放lunch,我同啲同事一定会好头痛🤯因为每间餐厅都劲多人买外卖,仲要等劲耐😖中环又唔多快餐店,所以通常我都自己食隔夜饭😂依家中环多咗一间叫can.teen嘅canteen 😻大家就唔使咁头痕究竟要去边度食饭,钟意买外卖返公司食又得,亦都可以选择堂食🍽🥣-连锁快餐店 can.teen 已经开咗第 4 间分店,进驻兰桂坊地段🥰地理位置绝对系白领一族两餐之选👩🏻💻🧑🏻💻新店除咗满足香港人饮食上讲求「快、抵、好味」嘅要求外🏃🏻♀️🤩👍🏻菜式更加入港式口味同健康等元素,务求令顾客一试难忘😻新店限定、CP 值极高嘅自家明炉烧味饭系列无疑系新店一大卖点👍🏻👍🏻👍🏻仲有限定嘅 can.teen 泰式 assemble 系列更提供多元化嘅选择🐤🐷🐮🐷 皇牌黯然销魂饭:主打软嫩焦香嘅叉烧,配搭煎至脆边嘅鸡蛋,令顾客嘅味蕾翻滚于叉烧、蛋汁及白饭之间。🦆 烧鹅髀饭 & 脆皮烧肉五宝饭:用料上乘,火喉十足系必试之选🐤 招牌去骨海南鸡:鸡肉嫩滑,配合油饭老火汤,完全满足打工仔一族🥡 滋味两𩠌饭:呢一样亦系新店另一卖点。除咗每日提供港式、用不同时令食材而制嘅𩠌菜,两𩠌饭系列中所有菜式均可
因为每间餐厅都劲多人买外卖,仲要等劲耐😖
中环又唔多快餐店,所以通常我都自己食隔夜饭😂
依家中环多咗一间叫can.teen嘅canteen 😻
地理位置绝对系白领一族两餐之选👩🏻💻🧑🏻💻
菜式更加入港式口味同健康等元素,务求令顾客一试难忘😻
🥡 滋味两𩠌饭:呢一样亦系新店另一卖点。除咗每日提供港式、用不同时令食材而制嘅𩠌菜,两𩠌饭系列中所有菜式均可以免费升级藜麦饭,提供俾素食者、控糖人士及注重健康嘅顾客一个更贴心嘅选择。
🇹🇭 Thai Dishes :泰式菠萝海鲜炒饭、泰式杂锦船河、泰式青咖喱鸡/杂菜配白饭、泰式湿炒豚肉河粉都值得一试
🍴 can.teen
📮 Adress:中环德己立街 1-13 号世纪广场地下高层 A 号舖