2022-08-26 27 浏览
好少搭天星小轮,今次系同朋友一齐,佢话好耐冇搭不如一齐搭小轮过海,咁喺中环7号码头就被一个好特别嘅招牌吸引住,有炸鸡㖞,就咁食埋鸡先过海啰,呢个就系就脚的好处。朋友超钟意食炸鸡,如果唔系就唔会停低啰,咁就嗌咗个葱蒜豉油鸡,就咁睇有少少偏黑,但面上有啲绿色生葱伴碟,都几靓吓,而且食落真系超好味,当然仲有海景伴碟更是吸引,远处西九的故宫,近处渡轮出出入入,都为美食增添姿色。平时食嘅炸鸡都比较干争争但系呢个就湿湿地所以我哋都好钟意,除咗豉油味仲甜甜地应该加咗啲糖或者系蜜糖腌过,食极都仲有,食极也唔厌。另外嗌咗一份洋葱芝士味炸鸡腿肉,呢个嘅好处就系唔需要𦧲骨,啱晒啲懒人。可乐和啤酒都系食炸鸡的绝配,今次冇嗌啤酒,点咗乐天嘅忌廉鲜奶代替,亦都几好。