2022-01-29 423 浏览
星期六放假冇嘢做,同老婆去中环海滨行下。本身谂住饮杯咖啡,点知附近唔系星x克,就系太平洋,完全冇意欲饮。经过怡和大厦嘅时候,竟然俾我哋发现到一间隐世咖啡店。坐落于怡和大厦地库 basehall嘅crew coffee.佢哋湾仔都有间店,其实想试好耐,不过次次经过都超多人排紧队,所以都冇试过佢哋啲咖啡今次见到佢哋中环分店,仲要冇咩人排队,紧系狗冲去试下啦叫左一杯flat white($40) 同埋latte($40)佢哋咖啡豆有得拣fruity 同nutty. 怕苦嘅我当然就拣左fruity啦! 果然好好饮,唔苦得嚟咖啡同奶都mix得好好,咖啡味好香!重点一提系个拉花好靓!(饮左一啖先记得要打卡)今次去Basehall有好多位坐,同店长倾左一阵计,原来佢哋中环开左冇耐,仲系冇咩人知所以生意都唔算太好。本身夜晚会卖埋酒,可惜晚市禁堂食搞到佢哋冇得晚市都开唔到 下次等晚市开返一定要再嚟试下!见到啲酒好吸引总括而言,地方阔落,坐得舒服,咖啡好饮!下次经过一定会再嚟
星期六放假冇嘢做,同老婆去中环海滨行下。

经过怡和大厦嘅时候,竟然俾我哋发现到一间隐世咖啡店。

今次见到佢哋中环分店,仲要冇咩人排队,紧系狗冲去试下啦

下次等晚市开返一定要再嚟试下!见到啲酒好吸引

总括而言,地方阔落,坐得舒服,咖啡好饮!下次经过一定会再嚟