2019-04-06
今个星期六晚,同友人行完山顶落返中环,去左呢间成日经过会见到,好有历史感觉既艺穗会食饭😀。之前只知道佢系一级历史建筑,艺术表演场地,唔知道原来佢有餐厅可以进食🍽。二楼呢间餐厅有室外,室内可以坐。我地拣左室外,可以睇到少少中环景,吹吹风,仲有文艺古典feel既户外茶座作背景可以影相🌃。餐厅职员好nice,又主动同我地倾计,推介我地食咩,介绍我地坐边个位有咩靓景睇。食物Menu主要系印泰野食,我地点左个猪肉串烧🍖同青咖哩鸡饭🍛share,仲叫左两杯野饮🥂。串烧$58有四串,每串都好多肉,好抵食。青咖哩饭$82,唔太辣,好香,啱怕辣人士食。野食既香料味唔重,菜前又有免费薄片脆脆送做小吃🥜,不错。我点左杯Campari Orange饮🍸,因为混左橙汁,只有少少酒味,几易入口。这餐饭我们每人平均只要$130,价钱以中环区,仲要有景黎讲,算系超值!😋