2022-12-28
分享下假日去过嘅餐厅~ 呢间系位于中环the loop 入面嘅意大利餐厅,一入到去已经觉得好有情调👍 有好多酒柜摆设,仲有啲圣诞deco~ 几岩celebrate 去食~🍭Starter◎Soup / Cold cut首先佢地会上篮free 嘅bread,有橄榄油同醋俾我地点包食~ 然后就有蘑菇忌廉汤~ 饮落几滑几好饮!而cold cut 就系4款hams 加芝士,咸咸地几好食~🍭Main◎ROSE MARY ROASTED CHICKEN W/GRILLED VEGETABLES & RED WINESAUCE ($398)圣诞系要食烤鸡😍 有半只鸡,烤得唔错,调味都做得几好~ 烤鸡肉质尚算鲜嫩,仲有红酒sauce 同几款伴菜~ ◎ GRILLED RIB EYE W/GRILLEDVEGETABLES & RED WINE SAUCE ($398)卖相几靓,有好清晰嘅网纹~ 食落有炭烧味,我地叫咗3成熟,切出嚟熟度系刚好👍 rib eye 有少少厚度,香口富牛味~ 🍭Dessert甜品系紫苏叶味牛乳布甸,几特别,牛乳布甸上有紫苏叶同橄榄油,食落紫苏叶味几重~
🍭Starter
◎Soup / Cold cut
🍭Main
SAUCE ($398)
◎ GRILLED RIB EYE W/GRILLED
🍭Dessert