2023-10-04
中环返工成日会去半山扶手电梯附近揾食!早几日食饭经过嘅时候发现咗呢间Pizza西餐厅个名几得意叫Uncle Pizza, Pasta & Grill,今日同事话想食pizza就走上嚟试吓佢!🍕Uncle Jimmy 8" PIZZA STAGE $168呢度嘅Pizza款式种类好多,而且每款Pizza都系Uncle嘅名佢命名的,超级有趣!我地叫左Uncle Jimmy,系三文鱼pizza!三文鱼圈到花花咁好靓!用嚟影相打卡一流!边脆入面腍,上面层芝士好好食好香浓!🍕 Linguine with clam $158大蚬意粉有好多蚬!朋友话大蚬仲多过蚬!数量好多又大只,食落系有海水味鲜甜wo!意粉有咬口不会过腍,味道有少少微辣~贴心的有提供一只大碗放壳!🍕 S. Pellegrino Water (Crown Cap)Italy$58叫左支 sparkling water 提提神,店员仲系杯加左柠檬同冰,醒神晒!🍱餐厅:Uncle Pizza, Pasta & Grill (中环)🏫地址: 📌中环苏豪伊利近街25号地舖@unclepizzahk
我地叫左Uncle Jimmy,系三文鱼pizza!
🍕 Linguine with clam $158
🏫地址: 📌中环苏豪伊利近街25号地舖