2024-05-21
中环兰桂坊觅食好地方!估唔到呢间嘅牛扒咁好味同埋环境都好舒服仲有个落地海景!油甘鱼同橙汁,墨西哥辣椒嘅组合真系好特别!油甘鱼嘅粉红色同半透明质地,即睇就知道好新鲜。加入咗橙汁同墨西哥辣椒,带出咗啲酸甜同辣嘅味道,令整个菜色更加突出澳洲M5级靓牛扒,真系一道令人垂涎欲滴嘅菜式。牛扒两边都经过香煎,烧烤出微焦嘅效果,增添咗牛肉嘅香气同口感。食之前,一定要加埋玻璃樽嘅mustard,𠮶种特别嘅辛辣感会令牛肉更加丰富。入口时,牛扒嘅嫩滑质感同澳洲牛嘅浓郁牛香一齐爆发甜品🍮Tiramisu金属杯造型好吸引,令人咁一睇就觉得好特别顶上洒咗一层可可粉,配合佢嘅深啡色嘅质地,好有层次感。食落去,湿润嘅手指轻轻一按,立即感受到𠮶层软滑嘅芝士和蛋糕饼干
估唔到呢间嘅牛扒咁好味同埋环境都好舒服
仲有个落地海景!