2023-04-20 30 浏览
中环街市对面间餐厅有做生蚝嘅优惠,就入去坐低试下😋环境阔落优雅,蚝吧一入门口就见到😋蚝拼盘优惠, 职员介绍系日本既真牡蛎,比较creamy ,后面带甜味。点咗一打过下口瘾😋又真系好唔错~mineral同海水味都重系职员推荐下开咗枝house white 😙系智利unoaked chardonnay, 咁不如就试下新嘢,又几ok~Stone fruit好strong,有花香,够酸,fresh👍龙虾汁虎虾扁意粉个汁真系用龙虾整出来黎,非常浓郁既龙虾味挂系扁意粉上,十分好吃。虾肉都好实,弹牙👍慢煮鸡胸南瓜意大利饭鸡胸虽然彷佛系白烚,然后烤一烤,但你见到有格仔纹,诚意十足😙南瓜味比较浓郁,未系好香甜~最后念念不忘佢既生蚝,就算食完主菜,我哋都encore 多一次生蚝,今次点咗来自韩国既Jokomi, 从来未系香港见过, 口感属于Crispy ,比较丰满有肉地,较多海水味😋

龙虾汁虎虾扁意粉

慢煮鸡胸南瓜意大利饭