2023-07-05
今日经过中环街市,见到好多唔同特色嘅铺头,忽然间比一间泰式甜品店吸引住呀!初头以为系买真嘅生果,细心留意去望多阵,原来全部都系好有泰国特式呢蛋糕,仿真度极高😍卖相真系太吸引啦,就算怕肥都忍唔住要买左几件蛋糕🧁🥧🍰返屋企试下!😋😋😋首先要讲最吸引嘅一定系🌟榴梿 Durian $88- 有厚厚嘅榴梿cream系面,里面有麻糬同海绵蛋糕,钟意食榴梿嘅朋友,一定觉得好正😋🌟椰青 $78- 成个椰青嘅造型,配埋食用花,睇到已经透心凉💗原来椰青的外表喺白朱古力,裹面系麻糬、蛋糕加鲜椰子肉,真系清新又好食👍🌟芒果糯米饭 $78-外层芒果味香浓,里面系一层薄薄嘅麻糬,好似食紧芒果糯米饭甘👍🏻呢3款真系太靓,像真度又极高。🌟香蕉煎饼 $78🌟泰式绿奶茶 $68🌟泰式咖啡 $68而呢3款蛋糕,都卖相精致,入口又甜度适中,食埋都吾会觉得好滞,真系好睇又好食!同朋友分享真系一流😍😍😍
首先要讲最吸引嘅一定系
🌟榴梿 Durian $88
🌟椰青 $78
🌟芒果糯米饭 $78
呢3款真系太靓,像真度又极高。
🌟香蕉煎饼 $78
🌟泰式绿奶茶 $68