2024-03-07
真系大乡里出城,原来而家中环街市有咁多餐厅,款式仲要好多元化。周末同另一半嚟咗食日本嘢,呢间鱼がし日本一个个都赞性价比高,即管试下餐厅位于中环街市地下,开放式吧枱设计,周末近下午茶时间人流唔算多,食客坐得轻松的。餐牌供应单点寿司、刺身、手卷、几款小食、寿司刺身盛合,午市更加有几款丼饭,价钱合理。另有两款厨师发办套餐,定价$398/ 688,呢个价钱食到啲季节食材、日来直送嘅海鲜,中环地段,同意性价比系几高嘅厨师特选寿司 $398点咗入门嘅厨师发办,会有10款寿司、1件手卷、同埋茶渍面豉汤,相当丰富吞拿鱼、鱿鱼、帆立贝、池鱼、海胆、鲷鱼等全部都非常新鲜,尤其海胆甜滑。拖罗蓉手卷料足,寿司唔会太酸或者太黏,我就觉得真系不错呢。店员细心,见我哋食到差唔多,就送上茶渍面豉汤,以鸡、鲷鱼熬制,有诚意的。最近餐厅推出咗名为Sake Flight嘅清酒体验,88蚊试到3款清酒,浅尝嚟讲,真系抵的。当日试到嘅福寿纯米吟酿、真野鹤纯米吟酿、七贤风凛美山纯米之中,最钟意后者,口感好清爽!
厨师特选寿司 $398
拖罗蓉手卷料足,寿司唔会太酸或者太黏,我就觉得真系不错呢。