2023-05-27
平时返工食lunch成日会经过,但就一直冇机会试下。咁岩要同事farewell,又咁岩落大雨,终于俾左个机会我去试下。呢间主打西式cafe,环境几唔错,都唔会坐到好迫。1// Grilled AustraliaBeef Sirloin (220G) [$238] 虽然小编就唔食牛,但据同事分享,分量好足,食落都ok,可惜小编就觉得油脂比较多,但整体不过不失啦。舐脷指数:👅👅2//Asparagus Penne withGarlic Tomato Sauce [$168]呢道可以话系小编最爱,好香蕃茄味,虽然有蒜,但唔会抢左蕃茄既香。舐脷指数:👅👅👅3//Macau Style SeafoodRisotto[$188]最后呢款就唔建议大家试,可能系期望有D高,但首先饭上黎之后唔热,而且饭好硬,令整体口感变得冇咁好。舐脷指数:👅
舐脷指数:👅👅
舐脷指数:👅👅👅
舐脷指数:👅
题外话/补充资料:
午市都系做set lunch,前菜可以拣餐汤/沙律,加一个主菜,再加一杯野饮。价钱方面就似乎你拣咩主菜。
整体来说,环境系唔错,但食物质素就有待改善。如果午餐想揾个地方坐下但又唔想太迫,呢到可以系一个选择。
整体舐脷指数:👅👅