2018-12-06
中环一带有好多高级西餐厅,大多都布置优雅辉煌,价钱都有一定嘅高。今次🍔黎到一间新开嘅食fusion菜餐厅。一开始系比佢哋嘅布置吸引,碗碟都好有中国风,而墙壁都挂左啲比较前卫嘅日本风嘅画🇯🇵除此之外,餐厅仲加插左纹身嘅元素,墙身贴满纹身图案嘅纸,餐纸都充满纹身图,连待应都有纹身🙊 两款风格撞埋一齐都几特别😛-餐厅嘅菜式都系中西合璧,而用料都几有创意。Grilled Local chicken ($148) 入面加左绍兴酒等其他中式调味,食落好有熟悉嘅味道😻 鸡烧得啱啱好,食落嫩滑多汁,连鸡胸都唔会话过于鞋口。Fish of the day ($158) 鱼味都几浓,质感滑身🐟 旁边仲有砚同虾米增加鲜味!砚好新鲜冇沙😺而好搞笑哋餐厅加左油炸鬼落去,应该有再焗过,所以咬落去脆身而唔油腻🥰 Sweet potato chips ($68)🍠 带蕃薯本身嘅甘甜。点嘅酱汁都有两款,仲要系homemade !Romesco主要用杏仁同红椒整成,而Garlic Aioli 系用蛋黄酱mix蒜头,蒜味好浓郁,食落顺滑而带点酸,好开胃,系🍔大爱!-虽然待应哥哥有哂纹身咁,但劲好服务,会帮我哋换过只碟,加水
Grilled Local chicken
Fish of the day
Sweet potato chips
虽然待应哥哥有哂纹身咁,但劲好服务,会帮我哋换过只碟,加水等等😍 🍔推荐大家绝对可以一试,睇下餐厅嘅摆设已经值哂回票价❤️
**大家可以留意下墙中间个幅画(最后一幅相)🤣😏**