2024-09-11
同一班朋友相约,我哋拣择咗去P Lounge by Plaisance 喺中环叹中午饭。一入到去之后,呢间西式酒吧餐厅㗎环境悠闲😌 ,装潢都好有质素👌。食品部份,我哋拣咗佢嘅午餐set menu。首先,任食嘅salad bar选择就真系好丰富,新鲜嘅蔬菜🥗同秘制沙律酱就已经知道今日有口福啦🥕🥦。我哋又拣左个「Croque-Monsieur,」,系火腿同斯卡摩札乳酪做成嘅。咬落去㗎口感真系酥脆,荷包蛋🍳同火腿🥓嘅滋味就混合成一款超好味嘅脆饼。再黎就系Sole Meuniere柠檬奶油比目鱼,配埋贝纳兹酱,鱼肉滑嫩,而柠檬🍋奶油嘅酸味同鱼嘅鲜味非常匹配。一咬落去,喉头落肚,满嘴都系一种酸鲜甜嘅滋味呀。当然最吸引人嘅就系佢哋嘅草莓蛋糕🎂。蛋糕上就系新鲜到爆嘅草莓🍓,淡淡嘅甜味同一粒粒茂盛嘅草莓,真系好食。