餐厅: PHI Coffee & Pancake (卡佛大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
好同事补请生日饭,今次拣咗中环PHI Coffee & Pancake 试吓,本身都mark左呢间餐厅好奈,适逢有人请食饭,一于食佢啦。因为我哋冇book到位关系,所以我哋特登早些少出门已免要排队等入座。餐厅店内装修得几靓几fancy,有大量干花布置,好有少女Feel,环境尚算阔落,都坐得舒服既。Menu用心制作,造到真成本杂志咁,见到d甜品相,搞到我样样都好想叫来食。我哋3人行就叫咗以下食物💕☕️🍵🍹饮品:♥︎Tiramisu Coffee $52呢杯Coffee可以话系一次过满足晒两个愿望就系有甜品食+有咖啡饮,个Cream入口好香滑,咖啡味香浓有水准,再加上手指饼,成杯野真系好鬼正。喜欢Tiramisu的必食。♥︎Yunnan Black Tea $38朋友话冇咩特别♥︎Matcha Latte $42朋友话正正常常🍝🥪🥞🍮食物:♥︎ DARKNESS SEAFOOD MONSTER IN RISOTTO 漆黑中的海鲜应大利饭 $115♥︎PHI All Day Breakfast 全日早餐 $132♥︎ TOMATO CONFIT AND GRILLED TUNA PASTA

我哋3人行就叫咗以下食物💕

牛油果火腿牛角包 $85

♥︎ CLASSIC EARL GREY SOUFFLE
经美英式伯爵茶梳乎厘 $158

✰特别推介💕
必食一定系个梳乎厘,送上枱时非常新鲜热辣,入口软软淋淋口感好正,味道仲好好好好味,Earl Grey茶味香浓,甜度适中,必食必食。
另外个油渍蕃茄烤吞拿鱼意意粉,个蕃茄意粉味道好好味,但系我嫌个吞拿鱼肉肉质麻麻哋,有啲鞋。

✪总括
钟意食梳乎厘同埋Tiramisu既朋友仔一定要来试吓呀。

大力推👍🏾

推介指数:8.5/10