2023-06-18
自己都几钟意食生蚝,但系觉得如果就咁普通餐厅到食oyster,选择唔多!所以今次约左朋友去oyster bar到食dinner🤭呢到你一入坐,如果食生蚝,waiter系会带你去睇一转d生蚝,介绍下d品种👍都几讲究!又咁岩做紧生蚝推广,叫左一打生蚝同支白酒🤣统营生蚝:waiter介绍韩国统营果到有蚝既养殖场,果头既海产好丰富,所以推介我地食呢个品种!食落生蚝水味适中,肉质几爽口弹牙同鲜香甘甜!San Valley Chardonnay Chile:呢支chardonnay味道带香蕉、桃同埋热情果味,所以都几易入口,轻身d!岩晒配生蚝饮!西班牙蕃茄酱烩肉丸拼香脆薯角:超钟意食呢一道菜,个肉丸软口带筋,几有咬口,满泻既酸甜蕃茄酱汁😍辣辣地,劲开胃!香蒜橄榄辣椒意粉:蒜片既香味慢慢渗系橄榄油,每一啖都好惹味香口,意粉几干身爽身。好钟意呢款意粉无咁多汁酱,唔会咁腻!Parma Ham配蜜瓜:蜜瓜好爽甜多汁,而parma ham既食落几甘甜,油脂好香,食一啖再配啖白酒,真系好正🤭
又咁岩做紧生蚝推广,叫左一打生蚝同支白酒🤣