2024-07-01 384 浏览
今日心血来潮想去打边炉,喺中环收工,梗系要去食火锅撚啦!一段时间冇嚟,原来呢度装修咗,座位同环境都舒服咗,放工同同事嚟就啱晒!餐厅行嘅系台式火锅路线,佢个招牌汤底系麻辣沙嗲锅,完全满足到我又想食沙嗲又想食辣嘅愿望!汤底里面已经有豆腐同鸭血,当然唔够都可以追加,每份$30👍🏻 汤底味道超香浓,沙嗲味劲丰富,花生酱味重,我非常钟意!我哋叫嘅系小辣,个人觉得都几够辣,而且越煲辣嘅味道就越重,对我嚟讲就啱啱好啦🤣配料方面,牛就必要啦!我哋叫咗极品安格斯牛小排,本地新鲜手切牛,美国精选三角肥牛三款,三款牛嘅感觉同肉质都唔同,我强烈推介嘅系极品安格斯牛小排,佢脂肪分布平均,入口即溶,好似食紧和牛咁!正!👍🏻👍🏻👍🏻 丸类推介咸蛋黄猪肉丸,猪肉丸包住咸蛋黄,非常有谂头,而且味道好有惊喜!同沙嗲汤底好夹👍🏻👍🏻 咁正嘅汤底当然要叫竹笙同老油条啦!呢度嘅配料都非常贴心,两个人食可以叫半份,试多啲唔同嘅嘢😀食完之后佢仲会送两杯腐竹鸡蛋糖水冰沙!冇错,系腐竹鸡蛋糖水呀!地道得来又估唔到咁特别!好似食咗个甜品,但系又好冰冻好解渴嘅感觉,必定推介大家试!佢有得散叫㗎👍🏻