2020-06-18
今日星期四 请咗半日假下午约埋另一半 准备去买 𩠌返屋企煮饭仔。 我哋喺中环威灵顿街, 遇见一个勤力的餐厅服务员( 后生仔)。 佢见到我哋两个行过., 不停介绍同埋sell佢哋堂食或外卖午餐。 见佢咁有诚意好啦!就两位! 这间 餐厅细细哋, 堂食要系铺头 复式物上上层。装修系白色为主体,干净企理.一嚟到卖相我觉得唔错, 上面仲有芝麻.鸡扒煎到小小脆脆地。饭系用珍珠米, 食落啲珍珠米有一啲 日本鱼干味,好香口, 同一般番茄蛋包饭好唔同,佢完全唔觉油腻。 好香好好食.我嘅另一半我order 咗, 叉烧滑蛋饭。我见到个卖相唔错 我即刻抢咗啲去食!佢嘅豉油 汁别好香, 肯定系自己整! 个蛋炒得好滑!特别一题系呢个叉烧饭上面有芝麻食落有芝麻香㖭!呢间餐厅总括嚟讲不错! 食完全唔口干! 唔觉有味精!餐厅睇落去唔系特别装修,但系干净企理煮出嚟嘅嘢 好用心. 我觉得系 卧虎藏龙 之地!备注.我临走前买咗个外卖畀个仔. 我个仔不嬲钟意食海南鸡饭. 买咗返去我冇影相, 佢一开盒就食晒. 最奇嘅嘢就系成盒野无骨 , 果然系去骨海南鸡。 见微知处用心。
装修系白色为主体,干净企理.
照烧鸡扒蛋包饭
一嚟到卖相我觉得唔错, 上面仲有芝麻.
鸡扒煎到小小脆脆地。
我嘅另一半我order 咗, 叉烧滑蛋饭。
我见到个卖相唔错 我即刻抢咗啲去食!
佢嘅豉油 汁别好香, 肯定系自己整! 个蛋炒得好滑!
叉烧滑蛋饭
特别一题系呢个叉烧饭上面有芝麻食落有芝麻香㖭!
呢间餐厅总括嚟讲不错! 食完全唔口干! 唔觉有味精!
备注.
我临走前买咗个外卖畀个仔.
我个仔不嬲钟意食海南鸡饭.