2024-12-15 89 浏览
BRICK BY BRICK个地点好隐世,我朋友教我喺呢条巷转入去原来别有洞天,呢条巷有几间食肆,香港人真系好识捐窿捐罅揾嘢食可能系中环区,我地见到有外国人入嚟食嘢。店员都好热情细心咁一一介绍佢哋舖头嘅食物同饮品,店舖仲有啤酒供应。无论系两人撑枱脚、或者5-6人欢聚,气氛都好好。✨人气招牌二人晚市套餐 $476包括:日式海藻沙律🥗- 海藻沙律够清新、伴少少麻酱同芝麻,系唔错嘅前菜。Bak kut teh🥣- 火热砂煲香浓肉骨茶砂锅本身气孔较小最适合炖肉,锅口大散热快上枱时热泡誊誊。以肥瘦刚好嘅猪排骨配合特制肉骨茶汤,既可吃肉又可喝汤,配上一碗白饮,养胃又养身。Curry laksa🍜- 咖喱叻沙汤面,叻沙由混合咖喱香料加上椰浆做汤头,加入芽菜香菜青葱、豆卜(另上油炸鬼)、米粉和黄油面并上,成碗面都好香浓。海鲜配料个蚬好珍宝、海虾新鲜去埋壳实在太方便。话梅桃胶罗汉果茶🥤- 话梅同果茶个微妙咸酸甜配搭,好有特式。仲有桃胶真系啱晒我钟意滋补苹果醋椰果特饮🥤- 果醋可以要求少甜甚至走甜、真系饮到醋好醒胃初时以为二人餐份量唔多同朋友再去食雪糕,但出咗店舖门口大家都发觉原来都几饱吓,味道好就唔觉唔

✨人气招牌二人晚市套餐 $476包括:
日式海藻沙律🥗
- 海藻沙律够清新、伴少少麻酱同芝麻,系唔错嘅前菜。

Bak kut teh🥣
- 火热砂煲香浓肉骨茶

Curry laksa🍜

话梅桃胶罗汉果茶🥤
苹果醋椰果特饮🥤
- 果醋可以要求少甜甚至走甜、真系饮到醋好醒胃

初时以为二人餐份量唔多同朋友再去食雪糕,但出咗店舖门口大家都发觉原来都几饱吓,味道好就唔觉唔觉食晒全部。雪糕唯有下次再食。

2024-12-05
  • 火热马拉砂煲肉骨茶